Clubrecord voor HHC Hardenberg na belangrijke zege op concurrent Koninklijke HFC

HHC Hardenberg heeft wederom enorm goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. De koploper zegevierde met 3-0 over nummer vier Koninklijke HFC en dat was voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten alweer de zesde driepunter in successie, een clubrecord.
Na een saaie eerste helft, waarin Joël Amakodo de enige echte kans voor HHC Hardenberg kreeg, was de thuisploeg na de theepauze een stuk slagvaardiger. Tien minuten na de rust opende Serge Fatima de score. Rick Hemmink kreeg een mega kans op de openingstreffer, maar zag zijn inzet tot corner verwerkt worden door de defensie van HFC. Uit die hoekschop knikte Fatima de 1-0 tegen de touwen.
Daarna was het de beurt aan invaller Nick de Bondt. De 25-jarige aanvaller, die vorige week tegen IJsselmeervogels ook al belangrijk was met een assist, krulde op schitterende wijze een vrije trap in de kruising. Met een vreugde-uitbarsting als gevolg. De Bondt trok zijn shirt uit en rende het hele veld over, wat hij moest bekopen met een gele kaart.
Niemand die erom maalde, want de lijstaanvoerder van de Tweede Divisie zegevierde ruim over een titelconcurrent. Het slotakkoord was voor Joël Amakodo, die de eindstand op 3-0 bepaalde.