FC Twente ziet FC Groningen strafschop missen en speelt doelpuntloos gelijk

FC Twente is de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel tegen FC Groningen. In De Grolsch Veste waren er weinig kansen. Groningen kreeg wel een strafschop, maar miste en ook daarna kwamen beide ploegen niet tot scoren.
Trainer Gonzalo Garcia had zijn ploeg flink gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop (3-0 nederlaag bij RKC). Zo was er een basisplaats voor nieuwkomer Giovanni Troupée en ook jongeling Jesse Bosch debuteerde in de basis. Het leverde in de eerste helft weinig sensatie op. Aitor Cantalapiedra kreeg namens Twente de beste kans, maar zag doelman Sergio Padt redding brengen. Aan de andere kant was Ramon Lundqvist de gevaarlijkste man, maar ook hij kwam niet tot scoren.

Gemiste strafschop

De eerste kans van de tweede helft was voor Javier Espinosa. De Spanjaard schoot echter niet goed genoeg in vanaf randje zestien en zag Padt zijn inzet pakken. Na een klein uur kreeg Groningen dé kans om op voorsprong te komen. Het kreeg een makkelijk gegeven strafschop van Higler, maar Ajdin Hrustic mikte de bal op de buitenkant van de paal.

Geen treffers

Het spel werd er daarna niet beter op. Het werd wat onvriendelijk en echte kansen wisten beide ploegen niet meer te creëren. Het bleef dan ook bij 0-0 in Enschede. Twente pakte door het gelijkspel het twintigste punt van het seizoen.

FC Twente - FC Groningen 0-0

Arbiter: Higler
Geel: Zeefuik, Aitor, Troupée, Selahi, Hrustic
Bijzonderheid: Hrustic mist strafschop (60)
FC Twente: Drommel; Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Schenk; Busquets, Bosch, Selahi; Aitor, Espinosa (Nakamura/88), Zekhnini (Vuckic/74).
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Hrustic (El Messaoudi/83), Matusiwa, Van Kaam, Lundqvist; Sierhuis (Postema/69), Asoro (Schreck/90+2).