nieuws

Heracles Almelo zet traditie voort en start kalenderjaar met nederlaag bij FC Emmen

Heracles verloor in het afgelopen decennium negen van de tien eerste Eredivisie-wedstrijden van een kalenderjaar en zo geschiedde ook ditmaal. Op bezoek bij FC Emmen waren de Almeloërs geen schim van de frivole ploeg die het op Erve Asito is. De 1-0 eindstand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Het was aan doelman Janis Blaswich te danken dat Heracles niet al tegen een grote achterstand aankeek tijdens de rust. De Duitse sluitpost redde fraai op pogingen van Michael de Leeuw en Miguel Araujo, waardoor Heracles goed weg kwam aan De Oude Meerdijk.

VAR grijpt in

Geheel tegen de verhoudingen in leek Heracles ook nog op voorsprong te komen. Lennart Czyborra slingerde de bal voor op Joey Konings die klaarlegde voor de inlopende Mauro Junior. Dit deed Konings echter met zijn arm en na een ingreep van de VAR werd het doelpunt terecht afgekeurd. In de blessuretijd van de eerste helft viel hij wel aan de andere kant. Lorenzo Burnet spleet met een lepe pass de defensie van Heracles open, waarna Marko Kolar koelbloedig afrondde.

Weer afgekeurd

Heracles in eigen huis of op vreemde bodem is al jaren een wereld van verschil en dat is in 2020 vooralsnog niet anders. Het maakte geen moment aanspraak op een punt, laat staan drie. De Leeuw en Kolar kregen kansen om de marge te verdubbelen, maar hadden hun vizier niet juist afgesteld. Cyriel Dessers leek Heracles in blessuretijd alsnog naar een gelijkspel te schieten, maar ook zijn goal vond geen doorgang. De Belg scoorde volgens de arbitrage vanuit buitenspelpositie, waardoor het 1-0 bleef.

FC Emmen - Heracles Almelo 1-0

1-0 Kolar (45+3)
Arbiter: Kooij
Geel: Bijl, Chacon, De Leeuw; Merkel
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Araujo, Burnet; Slagveer (De Vos/84), Hiariej, Chacon, Pena; De Leeuw, Kolar (Laursen/75).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Van den Buijs (Osman/42), Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Merkel; Konings (Bijleveld/82), Dessers, Dos Santos (Cijntje/72).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.