nieuws

Dessers woest op arbiter Kooij: ''Ik kan niet tegen onrecht en dit vind ik onrechtvaardig''

Hij liep al juichend naar de cornervlag, maar het feestje van Cyriel Dessers werd verpest door scheidsrechter Joey Kooij. De spits van Heracles Almelo leek zijn ploeg in de slotfase op gelijke hoogte te zetten met FC Emmen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor de Heraclieden met 1-0 onderuit gingen aan De Oude Meerdijk.
"Ik had totaal niet het gevoel dat ik buitenspel stond, want ik had de situatie perfect voor me. Dan is het een soort spitseninstinct dat je op of achter de lijn blijft", verhaalt Dessers na afloop. "Ik heb net de beelden teruggezien bij FOX. Het is moeilijk te zien, maar ik denk dat het geen buitenspel is. Maar de arbitrage was heel resoluut met het afvlaggen en het affluiten. Er werd niet eens gewacht op de VAR. Hij (Joey Kooij, red.) wilde hem graag afkeuren en dat heeft hij gedaan."

Onrecht

Dessers baalt enorm van de beslissing van Kooij. "Ik weet niet wat ik erover moet zeggen. Ik voel me zo slecht. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons, we speelden niet goed. En dan wordt die 1-1 van je afgenomen, dat vind ik enorm jammer. We werken er zo hard voor. We hebben dit seizoen al een paar keer punten verloren door vreemde beslissingen. Voor een keertje is het niet erg, maar ik kan me zo drie momenten herinneren. Dat mag niet. Ik kan niet tegen onrecht en dit vind ik onrechtvaardig. Heel zuur", aldus Dessers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.