nieuws

Steve houdt positief gevoel over aan gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra over de toeslagaffaire

Steve houdt een goed gevoel over aan het gesprek
Steve houdt een goed gevoel over aan het gesprek © GettyImages / DJSPhotography
Er zijn geen garanties gegeven voor oplossingen, maar toch heeft Steve Kuipers uit Almelo een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met minister-president Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra. Steve is een van de tweehonderd slachtoffers van de zogenoemde toeslagaffaire.
"Geen garanties voor oplossingen, maar er is wel gezegd dat het goed gaat komen. De premier heeft gezegd dat het opgelost gaat worden", vertelt Steve terwijl hij op de terugweg is van Den Haag naar Almelo.
In 2014 werd de kinderopvang waar de kinderen van Steve naar toegingen doorgelicht, waarna alle toeslagen van de cliënten van die vestiging werden stopgezet. Steve en zijn vrouw kwamen daardoor in financiële problemen. Er hangt een claim van 56.000 euro boven het hoofd van het stel. Geld dat ze niet hebben.

Goed gevoel

Daarom is de Almeloër op zoek naar een oplossing. Toch zijn er geen garanties gegeven, maar heeft hij er wel een goed gevoel aan overgehouden. Hoe kan dat? "Ik heb vertrouwen in de minister-president. Meneer Rutte heeft verteld dat hij voor eerherstel wil gaan. Ook minister Hoekstra was erg meelevend. Ik heb bij hen het gevoel dat ze weten dat er een fout is gemaakt en dat ze nu even op de blaren moeten zitten."
Daarnaast is er volgens Steve een grote rol weggelegd voor de media. "Die zitten nu zo bovenop de hele toeslagenaffaire dat het wel goed moet gaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.