nieuws

Boeren gaan in maart actievoeren op veertig locaties in grote steden

Boeren gaan in maart weer actievoeren
Boeren gaan in maart weer actievoeren © ANP / Robin van Lonkhuijsen
Boeren gaan op zaterdag 21 maart weer actievoeren. "Op zo’n veertig drukke, goed zichtbare, locaties in grote Nederlandse steden, zullen we onbewerkte agrarische producten aan de man brengen voor de prijs die de boer er voor krijgt. Hiermee willen we de consument duidelijk maken hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is", laat protestgroep Agractie weten.
Met de acties willen de boeren ook de druk opvoeren bij supermarktketens, het CBL en het ministerie van LNV. "Op dit moment zijn er al gesprekken gevoerd met het CBL en het ministerie, maar er is meer druk nodig om tot concrete stappen richting prijsverbetering te komen. Tijd voor actie dus."
De actie duurt van 12 tot 16 uur. De exacte actielocaties, worden later bekendgemaakt.

Tweede actie

Eind van deze week gaan de boeren ook nog actievoeren. "We lanceren een tweede actie, waarbij we de consument ín de supermarkt zullen confronteren met producten waarvoor Nederlandse boeren geen eerlijke prijs hebben ontvangen en producten die niet duurzaam zijn. Deze actie zal enkele maanden duren en zal een zeer groot bereik door heel Nederland hebben", laat Agractie weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.