nieuws

Zes jaar cel geëist tegen vader die wordt verdacht van doodschudden Hengelose baby

Het Openbaar Ministerie eist zes jaar celstraf tegen een 39-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij zijn negen maanden oude baby zo hard heen en weer schudde dat ze daaraan overleed. De vader ontkent dat en zegt dat hij 'vliegtuigje speelde'. 
De negen maanden oude baby Aniek werd vier jaar geleden met spoed vanuit haar woning aan de Javastraat in Hengelo naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar overleed ze een dag later, haar vader werd door de politie aangehouden.

Schudden

Een patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde dat er sprake was van een 'shaken-baby syndroom'. Het OM verdenkt de 39-jarige vader hiervan, maar de man ontkent dat. 
Hij stelt dat hij 'vliegtuigje speelde' met Aniek en toen over een drempel struikelde waardoor zijn dochter ongelukkig op haar hoofd viel. Er werden op verzoek van de advocaat van de vader contra-deskundigen benoemd, maar wat hun conclusie is blijft onduidelijk.
Een contra-deskundige kon vandaag niet aanwezig zijn in de rechtbank, dus werd door de advocaat van de man gevraagd om de zaak aan te houden. De rechter ging hier niet in mee en liet de zittting doorgaan. 

Eis

Het OM gelooft de verklaring van de 39-jarige vader niet en eiste zes jaar celstraf tegen hem, hiervan wordt de tijd dat hij in voorarrest zat afgetrokken. De vader is al enige tijd op vrije voeten en heeft werk elders in het land. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.