nieuws

Ruim kwart minder auto-inbraken in Overijssel afgelopen jaar

Weinig risico voor Overijsselse voertuigeigenaren; op een na sterkste daling van auto-inbraken
Weinig risico voor Overijsselse voertuigeigenaren; op een na sterkste daling van auto-inbraken © iStock
In Overijssel zijn vorig jaar ruim duizend auto-inbraken geregistreerd, dat zijn er meer dan een kwart minder dan het jaar ervoor. Daarmee daalde het aantal inbraken in voertuigen het op één na sterkst van heel het land, alleen in Zeeland was er een grotere daling.
Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer op basis van politiecijfers van vorig jaar. Landelijk gezien was er ook een dalende trend: vorig jaar werden er 48.499 auto-inbraken geregistreerd, het jaar daarvoor waren het er 53.477. 

Sterke daling

In Overijssel werd 1017 keer ingebroken in auto's. Voertuigen werden het meest gekraakt in Enschede (253), Deventer (143) en Zwolle (119). De provincie staat op plek vijf als het gaat om de minste auto-inbraken. 
De gemeente Steenwijkerland kende de hoogste stijging van de provincie, vorig jaar werd er 47 keer een auto gekraakt. In Dinkelland hoefden auto-eigenaren niet te vrezen: er werd geen enkele keer ingebroken. 

Tips

Voor wie ongenode gasten in de auto wil voorkomen, geeft de politie enkele tips op haar website. Zo adviseert ze auto-eigenaren hun voertuigen op een goed verlichte plaats te parkeren, af te sluiten de radio en kostbare spullen mee te nemen.
En de politie tipt ook nog: verwijder altijd de afdruk van de zuignap van het navigatiesysteem van de voorruit.
    Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

    Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.