Lennart Czyborra definitief van Heracles Almelo naar Atalanta Bergamo

Lennart Czyborra heeft getekend bij Atalanta Bergamo. De linksback komt over van Heracles Almelo en heeft zijn handtekening onder een contract van 4,5 jaar gezet bij de Italiaanse club.

"Bij Heracles Almelo heb ik een heel mooie tijd gehad", zegt Czyborra. "Ik ben de club en de supporters zeer dankbaar voor wat zij mij geboden hebben. Dankzij de mensen hier ben ik in een korte tijd een betere voetballer geworden. Daardoor krijg ik nu de kans het bij Atalanta Bergamo te laten zien. Ik ben blij dat ik voor Heracles Almelo gespeeld heb."

Goed teken

Technisch manager Tim Gilissen gunt Czyborra de transfer. "Lennart heeft zich in het shirt van Heracles Almelo stormachtig ontwikkeld. Hij mag trots zijn op de stap die hij nu maakt. Voor ons als Heracles Almelo is het een goed teken dat een club als Atalanta Bergamo zich opnieuw meldt voor een van onze spelers."

Vertrek opvangen

Wel raakt Heracles één van haar sterkhouders kwijt. "Sportief gezien is het niet het meest ideale moment om iemand met de kwaliteiten van Lennart te laten gaan, maar voor Heracles Almelo is dit een unieke transfer. Het is niet de eerste keer dat we een blikvanger kwijtraken. Ook nu gaan we aan de slag het vertrek op te vangen", vult technisch manager Tim Gilissen tot slot aan. 

De Duitser kwam in 2018 over van de jeugd van Schalke 04 en kwam in zijn eerste seizoen tot twintig competitieduels voor Heracles. Dit jaar speelde hij negentien keer en daar blijft het dus bij. Czyborra maakt dezelfde overstap als Robin Gosens in 2017. Laatstgenoemde wordt overigens in verband gebracht met Chelsea.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: