nieuws

Twintig sollicitanten willen burgemeester van Hardenberg worden

Twintig sollicitanten willen burgemeester van Hardenberg worden
Twintig sollicitanten willen burgemeester van Hardenberg worden © Getty Images / microgen
Zestien mannen en vier vrouwen hebben gesolliciteerd voor het burgemeestersambt van Hardenberg. De functie kwam vrij nadat Peter Snijders in juli de overstap maakte naar Zwolle. In de tussentijd is Jan Willem Wiggers waarnemend burgemeester.
De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 38 en 63 jaar. Zeventien kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, drie sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond.

Sollicitatiegesprekken

De Commissaris van de Koning is de komende weken bezig met sollicitatiegesprekken en het inwinnen van informatie over de kandidaten. Daarna zal hij met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken.
Vervolgens gaat ook deze commissie met de kandidaten in gesprek. Zij brengt vervolgens verslag uit aan de gemeenteraad. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen.
Het aantal sollicitanten voor de functie is relatief laag. Ter vergelijking: in Oldenzaal meldden zich in 2018 bijvoorbeeld 23 kandidaten, terwijl ook Dalfsen (46), Deventer (30) en Haaksbergen (29) meer reacties kregen. In Zwolle was het aantal geïnteresseerden lager met dertien kandidaten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.