nieuws

Hengeloër (32) aangehouden vanwege voorbereidingen voor seksueel misbruik van kinderen

Persoon aangehouden bij inval woning bestuurslid pedoclub Martijn
Persoon aangehouden bij inval woning bestuurslid pedoclub Martijn © News United / Jack Huygens
Een 32-jarige Hengeloër is vanmiddag in Hengelo aangehouden bij de woninginval in Hengelo. Het gaat om de woning van een bestuurslid van pedoclub Martijn. De man is aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen.
De verdachte is per politieauto afgevoerd. Bij de inval vanmiddag nam de politie meerdere dozen met spullen uit de woning van Marthijn U. mee. Er is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en digitale gegevensdragers.
Het doorzoeken van de woning is dinsdagavond tot laat doorgegaan. 

Vier doorzoekingen

Behalve in Hengelo zijn ook woonadressen in Arnhem, Lelystad en Haarlem doorzocht. Bij de doorzoeking in Haarlem is een 75-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kinderporno te bezitten.

Verboden vereniging

De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden, omdat de vereniging wil dat seksuele relaties tussen volwassenen en jongere kinderen worden geaccepteerd. In juni 2019 is aangifte gedaan van voortzetting van de vereniging door voormalig bestuurders.

Mailinglijst

Bestuurslid Marthijn U. raakte onlangs weer in opspraak, omdat hij reclame zou maken voor een afgeschermde mailinglijst voor pedoseksuelen. U. stelde vervolgens critici gerust dat er geen nieuwe vereniging Martijn wordt opgezet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.