nieuws

Auto vliegt uit de bocht en veroorzaakt flinke ravage in Deventer

Een auto is vannacht uit de bocht gevlogen op de Hanzeweg in Deventer en veroorzaakte daarbij een flinke ravage. Bestuurder en bijrijder bleven wonderwel ongedeerd.
Komend vanaf de A1 kwam de auto tussen de kruising met de Schonenvaarderstraat en de Snipperlingsdijk door nog onbekende oorzaak rechts in de berm terecht. Na een stuurcorrectie om een verkeersbord te kunnen ontwijken, schoot de auto door de middenberm.
Daarbij ramde het voertuig een lantaarnpaal en enkele bouwhekken met spandoeken. De auto schoot daarna over de andere weghelft en kwam 180 graden gedraaid op het naastgelegen fietspad tot stilstand.

Ravage

De bestuurder en zijn bijrijder bleven wonderwel ongedeerd, maar het eenzijdige ongeval zorgde voor een behoorlijke ravage. De lantaarnpaal werd volledig uit de grond gerukt en brokstukken en glas lagen verspreid over de hele weg. De bouwhekken zijn vervormd en bij de auto brak een wiel af. Ook zijn de zijkant van de auto en voorruit zwaar beschadigd geraakt.
De gemeente heeft de lantaarnpaal inmiddels weggehaald en de losliggende kabels veilig weggewerkt. De auto is weggesleept. De politie kon geen uitspraken doen over de oorzaak, maar concludeerde wel dat de bestuurder van de auto niet had gedronken. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.