nieuws

Gemeente onderzoekt of activiteiten Vliegveld Twenthe toch door kunnen gaan

Gemeente onderzoekt of activiteiten Vliegbasis Twenthe toch door kunnen gaan
Gemeente onderzoekt of activiteiten Vliegbasis Twenthe toch door kunnen gaan © RTV Oost
De gemeente Enschede onderzoekt of de activiteiten op De Strip van Vliegveld Twenthe toch door kunnen gaan. Dat staat in een schriftelijke reactie op de uitspraak van de Raad van State van vanochtend. De Raad vernietigde alle vergunningen, omdat deze waren verleend op grond van de omstreden PAS-regeling voor stikstofreductie.
"We zijn teleurgesteld, maar gezien de eerdere stikstofuitspraken verrast ons dit niet", aldus wethouder Jeroen Diepemaat. "Maar het is nu aan ons om samen met de eigenaar van het evenemententerrein een oplossing te vinden voor toekomstige evenementen waarbij wel rekening is gehouden met de stikstofuitstoot."
De Stichting Lonnekerberg spande de zaak aan tegen de gemeente. Volgens de stichting zorgen de activiteiten op De Strip voor een toename van stikstof op de nabijgelegen Natura 2000-gebieden Lonnekermeer en Landgoederen Oldenzaal. En dat is op grond van Europese regels niet toegestaan.

Vergunning sneuvelde

Volgens de gemeente komt de stichting volgens zijn statuten alleen op voor natuurbescherming op de Lonnekerberg. Het Lonnekermeer en de Landgoederen Oldenzaal horen daar volgens de gemeente niet bij. 
De Raad verwierp dit argument, waardoor de stichting als bezwaarmaker werd geaccepteerd. Het logische gevolg was dat de vergunning sneuvelde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.