nieuws

Heracles Almelo opnieuw uitgeschakeld door Vitesse in KNVB Beker

Net als een seizoen geleden is Heracles Almelo ook deze jaargang door Vitesse uitgeschakeld in de KNVB Beker. Met dezelfde cijfers als ruim een jaar terug ging de ploeg van trainer Frank Wormuth opnieuw onderuit tegen de club uit Arnhem. Op Erve Asito werd het wederom 2-0, waardoor het bekeravontuur van Heracles ditmaal strandt in de achtste finales.
Evenals afgelopen weekend tegen FC Emmen was Heracles geen schim van de zo goed voetballende ploeg die het kan zijn. Voor de rust creëerden de Almeloërs zelfs geen enkele noemenswaardige kans. Ondanks dat ook Vitesse daar vrijwel niets tegenover zette, ging Heracles wel met een achterstand aan de thee.

Blunder Brouwer

En dat had het mede te danken aan Michael Brouwer. De bekerdoelman werd volledig verrast door een indraaiende vrije trap van oud-Heraclied Oussama Tannane. Een blunder van de reservegoalie, die net als zijn ploeggenoten ondermaats presteerde. De Duitse oefenmeester kon het niet langer aanzien en bracht in de rust Jeremy Cijntje en Silvester van der Water voor Teun Bijleveld en Mohammed Osman.

Matavz

De thuisploeg kwam daarmee een stuk beter uit de kleedkamer. De mannen van Wormuth hadden het betere van het spel, zetten Vitesse onder druk en jaagden op de gelijkmaker. De energieke opleving was slechts van korte duur en buiten Tim Matavz gerekend. Plaaggeest Tannane bediende de Sloveense spits op zijn wenken, waarna hij het leer vakkundig over de uitkomende Brouwer liftte. 
De Arnhemmers gaven Heracles vervolgens de bal, maar daar werd niets meegedaan. In het resterende halfuur probeerde Heracles het gat in de hermetisch gesloten Vitesse-defensie te vinden, maar de futloze Heraclieden toonden geen moment de intentie om nog iets van de slotfase te maken. Vitesse bereikte zodoende simpel de kwartfinales van het bekertoernooi.
Heracles Almelo - Vitesse 0-2
0-1 Tannane (11)
0-2 Matavz (61)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Merkel
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Knoester, Van den Buijs, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Osman (Van der Water/46), Merkel; Bijleveld (Cijntje/46), Dessers, Mauro Junior
Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark; Vroegh, Bazoer, Bero; Tannane (Dicko/70), Matavz (Buitink/84), Linssen

Bekijk hier de andere uitslagen en het programma in de achtste finales van de KNVB Beker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.