Volleybalsters Set-Up'65 boeken belangrijke zege met oog op kampioenspoule

Set-Up'65
Set-Up'65 © Orange Pictures / Herman Zandhuis
Set-Up'65 heeft een cruciale overwinning geboekt met het oog op plaatsing voor de kampioenspoule. Tegen Alterno, de nummer voorlaatst, werd een 2-1 achterstand weggepoetst en zegevierden de volleybalsters uit Ootmarsum alsnog: 3-2.
Set-Up'65 begon goed aan het duel met de Apeldoornse tegenstander. De eerste set werd met 25-17 overtuigend binnengesleept. Daarna kwam de klad erin. Zowel de tweede (26-28) als de derde set (19-25) ging naar Alterno. Doordat de vierde set met 25-22 weer een prooi werd voor de dames van coach Tom Engbers, moest er een beslissende vijfde set worden gespeeld. Deze ging dik verdiend naar de thuisploeg: 15-6.

Kampioenspoule

Voor Set-Up'65 was het een belangrijke zege - de eerste na vier nederlagen op rij - voor plaatsing voor de kampioenspoule. Daarvoor moet het bij de eerste zes ploegen op de ranglijst eindigen. Slaagt Set-Up'65 daar niet in, dan rest de degradatiepoule. Momenteel staat Set-Up'65 op die gewilde zesde plek, maar concurrent FAST heeft een wedstrijd minder gespeeld.