nieuws

Directeur De Strip ziet geen problemen voor evenementen na uitspraak Raad van State

"We hebben op alle beroepsgronden gelijk gekregen, alleen op stikstof is de vergunning verschoven. Dat betekent voor ons dat we op korte termijn bekijken, met provincie en gemeente, wat er allemaal mogelijk is en dat is best wel veel." Marten Foppen, directeur Vliegveld Twenthe Evenementelocatie, blijft positief ondanks de uitspraak van de Raad van State vanochtend.
Die uitspraak vernietigde de vergunning voor activiteiten op De Strip, omdat die volgens de Raad verleend is op grond van de omstreden PAS-regeling voor stikstofreductie.
'Uitstoot van 0,0'
De uitspraak betekent volgens Foppen niet dat er nu geen activiteiten meer kunnen plaatsvinden op De Strip. "Elk individueel evenement moet bekeken worden en van daaruit moet gekeken worden of er een toename van stikstof is. Wij weten uit de onderzoeken die wij al jaren doen dat die bijna altijd op een uitstoot van 0,0 mole per hectare uitkomen. Daarmee zien wij heel veel licht om door te gaan met waar we mee bezig zijn."
"Zoals ik er nu naar kijk, gaan wij door. Geen gekke dingen. We kunnen iedereen geruststellen: de geplande evenementen kunnen doorgaan. We wachten net als iedereen op de nieuwe regelgeving, en op basis van die regelgeving kunnen we naar een definitief bestemmingsplan."

Hangar 11

Maar, zegt Foppen dit niet gewoon om te voorkomen dat klanten afschrikken? "Ik ben niet van de zoete broodjes, als er echt problemen zouden zijn, zou ik de klanten bellen en samen kijken of we het evenement bijvoorbeeld in Hangar 11 kunnen houden."
Want in Hangar 11 mogen nog wel gewoon feesten georganiseerd worden, zegt Foppen. "De uitspraak behelst alleen het Project Afwijking Besluit de Strip en staat los van alle evenementen in Hangar 11 die in elk geval doorgang vinden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.