nieuws

Stembus voor project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's gesloten: duizenden stemmen uitgebracht

Een van de foto's die is ingestuurd voor het project
Een van de foto's die is ingestuurd voor het project © Nationaal Archief
Meer dan vierduizend stemmen zijn er uitgebracht op de foto's die kans maakten ingestuurd te worden voor het landelijke project 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's'. De digitale stembus is gesloten en er is een keuze gemaakt voor 25 foto's die worden ingestuurd voor de landelijke wedstrijd en zo mogelijk een plaatsje krijgen bij de honderd meest indrukwekkende foto's uit de Tweede Wereldoorlog.
"We zijn ontzettend blij met de gevarieerde foto’s die er zijn ingediend", stelt de organisatie. "Op de website www.in100fotos.nl zijn alle provinciale selecties te zien. Binnenkort wordt op de site aangegeven welke 25 foto’s het publiek per provincie heeft gekozen."

30 maart

Elke provincie stuurt een selectie van 25 foto's in. Op 30 maart wordt bekend welke honderd foto’s uit al die provinciale inzendingen zijn gekozen. Dat gebeurt in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. 
Het project wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding. RTV Oost startte samen met het Historisch Centrum Overijssel en de regionale kranten een zoektocht naar bijzondere foto's uit de Tweede Wereldoorlog.
Wil je weten wat er in Overijssel gebeurt tijdens het lustrumjaar? Ga naar onze vrijheidspagina voor verhalen over oorlog en bevrijding updates, of check Overijssel Viert Vrijheid voor evenementen en andere activiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.