nieuws

Eind goed, al goed: vernielers tribune Sparta Enschede betalen schadebedrag

Vernielers tribune Sparta Enschede gaan gezamenlijk schadebedrag betalen
Vernielers tribune Sparta Enschede gaan gezamenlijk schadebedrag betalen © CVV Sparta Enschede
De kinderen die op oudjaarsdag vuurwerk afstaken op de tribune van Sparta Enschede, gaan gezamenlijk de schade vergoeden. De sportclub is er na een goed gesprek met de vandalen uitgekomen. "De glasleverancier heeft zelfs nog wat korting gegeven."
Een groep van zes jongens besloot op oudejaarsdag naar sportpark Schreurserve te gaan. Op de tribune van sportclub Sparta Enschede staken ze vuurwerk af. De tribune raakte flink beschadigd en de schade is zo'n 900 euro.
Bestuurslid Peter Friskus ontdekte de vernielingen en plaatste beelden van de bewakingscamera's op sociale media. Een vader van een aantal kinderen herkende zijn kroost en meldde zich bij de vereniging.  

Sorry

Er volgde een goed gesprek tussen de sportclub, vandalen en ouders. "Ze hebben sorry gezegd en zien in dat ze fout waren. Ach, het zijn jongens van veertien jaar. Ik ben zelf ook ooit zo oud geweest. Ze waren gewoon wat baldadig."
De zes jongens besluiten gezamenlijk de schade te vergoeden, iedereen die erbij was betaalt 150 euro. "De glasleverancier heeft zelfs nog wat korting gegeven, omdat het anders een te hoog bedrag werd voor jongens van veertien."

Beelden

Friskus is blij met de afloop van het incident, maar baalde toen hij de vernielingen ontdekte. Al meerdere malen was de sportclub namelijk doelwit van vernielingen geweest en het bestuurslid had het idee dat de politie niks met aangiftes deed.
Daarom plaatste hij de beelden van de bewakingscamera's op sociale media. "Misschien was dat een wat harde leerweg. Het was nooit onze bedoeling om ze aan de schandpaal te nagelen", benadrukt het bestuurslid. "Het belangrijkste is dat het hele verhaal een positieve afloop heeft."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.