nieuws

'Alle winkels in Raalte mogen elke zondag open'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © RTV Oost
Het college van de gemeente Raalte wil dat alle winkels iedere zondag open kunnen. Op dit moment is er in het centrum van Raalte één keer per maand koopzondag, maar dat is volgens de winkeliers te weinig. Met het voorstel moeten de winkels alleen op eerste feestdagen en nieuwjaarsdag de deuren gesloten houden.
Het college legt het voorstel, dat overigens voor alle negen kernen in de gemeente geldt, neer bij de gemeenteraad. In februari wordt naar verwachting hier een besluit over genomen. 

Winkeliers

Het verzoek van de verruiming van de openingstijden komt van de winkeliers zelf. Op dit moment mogen supermarkten iedere zondag open, bouwmarkten ongeveer om de week en andere winkels één keer in de maand.  
"We zien het consumentengedrag veranderen. Online winkelen en een 24-uurseconomie zijn factoren die daar een rol in spelen. Wij willen beter bij de wensen van de consument kunnen aansluiten", vertelt André Lobbert van de winkeliersvereniging. 

Flexibiliteit

Winkeliers kunnen zelf bepalen of én wanneer ze opengaan. "Dit komt de flexibiliteit ten goede. Zo kan er per dorp worden ingespeeld op kansen die zich gedurende het jaar voordoen", vertelt wethouder Dennis Melenhorst. 
Het verruimen van de openingstijden is niet nieuw in de regio, eerder gingen de gemeente Ommen en Zwolle Raalte al voor. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.