nieuws

Haaksbergse zakenman koopt z'n eigen mountainbike-bos

Door werkzaamheden van het waterschap dreigde de Haaksbergse wielerclub HTFC een deel van z'n mountainbike-route kwijt te raken. Een van de leden, een lokale zakenman, bood uitkomst. Hij kocht simpelweg een enkele hectare tellend bos, waarop de clubleden nu volop kunnen atb'en.
De Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC) heeft sinds enkele jaren een vaste mountainbike-route, waar wielerfanaten vanuit heel Overijssel en Gelderland naartoe komen om er zich uit te leven. 

Doeltreffende oplossing

In het Lankheterbos deden zich echter problemen voor omdat door werkzaamheden van het waterschap een deel van die route kwam te vervallen. De plaatselijke zakenman Mees van den Brink kwam met een even simpele als doeltreffende oplossing: hij kocht een stuk bos op. 
Daarop is nu een nieuwe atb-route aangelegd. "Circa zes à zeven kilometer", aldus HTFC'er Dick Sengers. "En het mooie is dat het zogenoemde singletracks zijn. Speciaal bedoeld voor mountainbikers en extra technisch, wat de uitdaging alleen maar groter maakt."

'Het Mezennest'

Het bos - dat tot 'Het Mezennest' is gedoopt, met een kwinkslag naar de voornaam van de zakenman - is onlangs in gebruik genomen en vandaag zijn de laatste bordjes geplaatst. "Vanaf vandaag kan iedereen er dus gebruik van maken", aldus Sengers.

Onderhoudsploeg

De vaste atb-route van de HTFC telt ruim vijftig kilometer en voert door de natuurgebieden rond Haaksbergen met een uitstapje op Duits grondgebied.
De HTFC heeft een eigen team dat het onderhoud aan de paden voor z'n rekening neemt. HTFC'er Hennie Scholten: "Een ploeg van zo'n zestien à zeventien leden die iedere donderdag bij elkaar komt. De paden vrij houden van blad en water, de kombochten bijwerken. Een gezellig ploegje, waardoor fietsers uit heel Overijssel van deze route kunnen genieten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.