nieuws

Bromfietser na achtervolging en twee valpartijen in Zwolle aangehouden

De jongeman is na een achtervolging door Zwolle aangehouden
De jongeman is na een achtervolging door Zwolle aangehouden © Politie Team Verkeer Oost-Nederland
Een bromfietser is vandaag in Zwolle na een achtervolging aangehouden. De jongeman negeerde een stopteken en probeerde er vandoor te gaan. Tevergeefs, want na enkele minuten konden agenten hem toch te pakken krijgen.
De bromfietser werd opgemerkt bij een bromfietscontrole aan de Van Karnebeekstraat. Het stopteken dat de bestuurder kreeg, werd genegeerd. De jongeman koos het hazenpad.

Twee vallen

Tijdens de achtervolging ging hij in een bocht op de Van Wevelinkhovenstraat onderuit met zijn bromfiets, waarna de bestuurder de benen nam. De motoragent die de achtervolging had ingezet, besloot ook te voet verder te gaan en legde zijn motor naast de snorfiets neer.
Toen de jongeman tijdens het rennen wederom ten val kwam, kon de agent hem inrekenen. De bromfietser bleek te vluchten omdat hij geen rijbewijs heeft en daar al drie keer eerder voor was bekeurd. Aan die reeks boetes kan hij nu een vierde toevoegen. Daarnaast kan hij ook prenten verwachten voor het negeren van een stopteken en voor de snelheidsovertreding (56 in plaats van 25 kilometer per uur).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.