nieuws

Jorien ter Mors stelt met zilver op NK sprint ticket voor WK veilig, brons voor Esders

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors © Orange Pictures
Jorien ter Mors heeft op de Nederlandse kampioenschappen sprint een ticket veiliggesteld voor de WK sprint in Hamar later dit seizoen. De Enschedese legde in Heerenveen na vier sprintafstanden beslag op het zilver. 
Op de afsluitende 1000 meter schaatste ze een tijd van 1.15,31 en werd daarmee tweede, achter winnares Letitia de Jong die de afstand naar zich toe trok in 1.14,42. De Jong kroonde zich daarmee tot Nederlands kampioen. Omdat de Friezin al een startbewijs voor de WK sprint in haar bezit had, mag de nummer twee van de NK sprint, Jorien ter Mors, ook naar de wereldkampioenschappen. De jonge Femke Kok mocht het brons in ontvangst nemen.

Esders grijpt brons

Op de 1000 meter bij de mannen werd Gijs Esders uit Diepenveen derde (1.09,12) en dat bleek uiteindelijk voldoende voor een knappe bronzen plak op de NK sprint. Kjeld Nuis won de kilometer en werd daardoor Nederlands kampioen, voor Lennart Velema. Ronald Mulder zag zijn kans op de titel op de 500 meter in rook opgaan toen hij in de laatste bocht op een blokje ging staan en uit het klassement viel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.