Politieteam surveilleert onopvallend op A1: veel weggebruikers op de bon geslingerd

Bijna vijftig bestuurders die zaterdag op de A1 tussen Borne en Apeldoorn reden hebben een bekeuring gekregen. Nog eens tweehonderd weggebruikers die op de Holterweg bij Bathmen te hard reden krijgen binnenkort een bon op de deurmat. Het verkeersteam van de politie in Oost Nederland controleerde gisteren op de verkeersader A1 met onopvallende auto's en met een radar op de Holterweg. 

De politiecontrole richtte zich onder meer op de handhaving van de maximum snelheid, geen richting aangeven, bumperkleven en onvoldoende rechts rijden. Volgens het verkeersteam zijn het allemaal feiten uit de zogenoemde ergernissen top tien.

Op de A1 werden 28 bestuurders bekeurd voor te hard rijden, zes voor het vasthouden van een mobiele telefoon, vier voor het negeren van een doorgetrokken streep, drie voor rechts inhalen en drie voor het niet dragen van een autogordel. 

Openstaande boete

De overige bestuurders kregen een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen zoals rijden zonder verzekering, kapotte verlichting, rijden onder invloed en lading die uitstak zonder markering. Een bestuurder moest een openstaande boete van 850 euro aftikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
A1 Politiecontrole Nieuws
Deel dit artikel: