nieuws

Houtzager schrijft wereldbekerwedstrijd Jumping Amsterdam op zijn naam

Marc Houtzager
Marc Houtzager © Orange Pictures
Springruiter Marc Houtzager heeft voor de tweede keer de wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam gewonnen. De 49-jarige ruiter uit Rouveen bleef met Sterrehof's Dante foutloos in de barrage en legde het parcours in de RAI als snelste af in 34,05 seconden.
Houtzager verdiende daarmee ruim 52.000 euro. Harrie Smolders eindigde op de rug van Monaco als tweede in 35,03. Houtzager won de wereldbekerwedstrijd in Amsterdam twee jaar geleden ook al. Vorig jaar greep de Zweed Henrik von Eckermann de hoofdprijs in de RAI.

Dubbeldam zevende

Vijf Nederlandse combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, waarin Houtzager duidelijk de snelste was. Maikel van der Vleuten (Beauville Z), Jeroen Dubbeldam uit Weerselo (Oak Grove's Carlyle) en Bart Bles (Kriskras DV) eindigden respectievelijk als zesde, zevende en tiende. In het wereldbekerklassement steeg Houtzager naar de achtste plaats met 49 punten. Van der Vleuten is met 54 punten op plek 6 de beste Nederlander. Steve Guerdat uit Zwitserland voert het klassement aan met 80 punten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.