nieuws

VIDEO: Oost op het Asfalt: doldwaze slalom om trage vrachtwagen

RTV Oost lanceerde onlangs de nieuwe rubriek Oost op het Asfalt. Daarin vragen we je om video's toe te sturen van opmerkelijke situaties op de Overijsselse wegen. In deze aflevering is te zien hoe de bestuurder van een rood autootje, uit ergernis over de traagheid waarmee een vrachtwagen optrekt, deze combinatie op doldwaze wijze inhaalt. Het levert een levensgevaarlijke situatie op als vanuit tegenovergestelde richting het verkeerslicht eveneens op groen springt.
Het bizarre tafereel - vastgelegd met een dashcam - speelt zich af op een kruising aan de rand van Raalte.
Weinig geduld
Het dreigt mis te gaan als een vrachtwagen vanuit Raalte komt en op de Westdorplaan de N348 op wil rijden, in de richting van Deventer. 
Achter deze vrachtwagen staat een rood autootje, waarvan de bestuurder overduidelijk weinig geduld heeft als de blijkbaar vol beladen vrachtwagen ietwat traag optrekt.
Plompverloren
De automobilist rijdt plompverloren over de rijstrook, feitelijk bedoeld voor rechtdoor en rechtsaf slaand verkeer, de vrachtwagen in te halen om de trucker af te snijden en zo richting Deventer te rijden.

Juist op dat moment komt vanuit tegenovergestelde richting een automobilist, die eveneens groen licht heeft. Het is aan deze automobilist, die 'het rode gevaar' op tijd onderkent en afremt, te danken dat de inhaalactie maar net goed afloopt.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.