nieuws

GroenLinks Overijssel: 'Gevaarlijke kruisingen N35 moeten direct worden aangepakt'

De N35 moet volgens de fractie snel worden aangepakt
De N35 moet volgens de fractie snel worden aangepakt © RTV Oost
De gevaarlijke kruisingen in de N35 moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Dat vindt GroenLinks Overijssel. De partij wil weer aandacht voor de provinciale weg vanwege een ongeluk bij Haarle. "Het zal dit jaar op de N35 niet bij dit ene ongeluk blijven", stelt GroenLinks.
De ernst van de verwondingen bij de twee slachtoffers viel mee, maar dat weerhoudt de fractie er niet van om toch aandacht voor de gevaarlijke situaties te vragen.
Het opwaarderen van de N35 staat op de agenda, maar is vanwege de PFAS- en stikstofproblemen uitgesteld. Voor het stuk tussen Nijverdal en Wierden zal die vertraging volgens minister Cora van Nieuwenhuizen oplopen naar één tot drie jaar. Wat de vertraging voor het overige deel van de N35 zal zijn, is nog niet bekend.

Handschoen oppakken

Statenlid Kees Slingerland: "Wij, als GroenLinks, zouden graag willen dat Overijssel deze handschoen oppakt en probeert gevaarlijke situaties juist nu te gaan oplossen."
"Wie weet gaat het nog wel een jaar of langer duren voordat de volledige N35-plannen, al of niet in gewijzigde vorm, kunnen worden opgepakt. Ons lijkt het verstandig en recht doen aan de belangen van de inwoners van Mariënheem en Haarle om, via tijdelijke of vaste oplossingen, maatregelen te nemen voor de gevaarlijkste kruisingen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.