nieuws

Hof van Twente kan verhuizing Lidl in Goor niet weigeren

Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de komst van supermarkt Lidl
Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de komst van supermarkt Lidl © GettyImages
De komst van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat in Goor lijkt een stapje dichterbij. De gemeente Hof van Twente heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de supermarkt, ondanks dat de gemeente liever ziet dat de winkel aan het Weversplein blijft.
Wethouder Meulenkamp: "We zijn met alle betrokken partijen in gesprek. Ons uitgangspunt daarbij is dat de Lidl op de huidige plek blijft aan het Weversplein, dat sluit ook aan bij de centrumvisie die er ligt. Maar daarvoor moet er overeenstemming zijn tussen alle partijen."

De supermarkt had al een vergunning gekregen om te bouwen op de voormalige plek van de Rabobank aan de Kerkstraat. In die vergunning wordt uitgegaan van laden en lossen aan de Wheeme. Ook zou een laad- en losplek aan de Kerkstraat nog een optie zijn. Maar over de plek van bevoorrading van de Lidl steggelen de partijen nog steeds. De Raad van State moet daar uitsluitsel over geven. 

Geen weigeringsgronden

De Lidl heeft, vooruitlopend op die uitspraken, een nieuwe bouwvergunning aangevraagd voor het geval dat het laden en lossen aan de Kerkstraat moet gebeuren. Hiervoor zijn geen weigeringsgronden, zodat de gemeente deze vergunning moest verlenen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.