nieuws

Wat vind jij: Ik maak me zorgen dat het coronavirus dichterbij komt

Wat vind jij: Ik maak me zorgen dat het coronavirus dichterbij komt
Wat vind jij: Ik maak me zorgen dat het coronavirus dichterbij komt © Getty Images / ?????? ???????
De uitbraak van een nieuw coronavirus domineert het nieuws. Eind december dook het longvirus voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. Het land zet alles op alles om verspreiding van het virus te voorkomen. 
Het nieuwe coronavirus zorgt voor veel onrust, vooral in China. Er zijn al 81 mensen bezweken aan het virus. Daarom is de stad Wuhan op slot gedaan en worden inwoners op verschillende plekken getemperatuurd. Ook bouwen ze nieuwe ziekenhuizen.
Hoe gevaarlijk het virus daadwerkelijk is, is nog niet bekend. Op dit moment lijkt de gewone griep gevaarlijker, maar onderzoekers weten nog niet of dat echt zo is. Daarvoor is er nog teveel onduidelijk. 

Nederland

De meeste besmettingen zijn in China en de landen daaromheen, maar ook in de Verenigde Staten en Australië zijn gevallen van het coronavirus bekend. In Europa is het virus inmiddels in Frankrijk en Duitsland vastgesteld, waarmee de kans dat het ook in Nederland opduikt steeds reëeler lijkt. 
Met het oog op het gevreesde virus heeft de UT zelfs maatregelen getroffen voor haar Chinese studenten. De studenten die momenteel in hun vaderland zijn, is met klem gevraagd extra voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen. 
Wat vind jij? Is er reden tot zorg dat het coronavirus ook in Overijssel uitbreekt? Of is de hele situatie overtrokken? Stem, en laat van je horen! 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.