nieuws

Bejaarde boksers geven clinic aan TenCate-medewerkers: 'Laat die koppen met rust want jullie zijn al zo lelijk'

Ze hebben een conditie waar menig dertig- of veertigplusser jaloers op is. De tien Rotterdamse boksers van de Dutch Windmills gaven vanmiddag een clinic aan de medewerkers van TenCate Protective Fabrics in Nijverdal. De leeftijd van de boksers: tussen de zeventig en negentig jaar oud. 
De 'bejaarde' boksers trainen nog twee keer per week in Rotterdam. Het zijn de generatiegenoten en erfgenamen van de Rotterdamse sportman Bep van Klaveren, de enige Nederlandse bokser die ooit goud won bij de Olympische Spelen. Ze gaan geregeld bedrijven en instellingen langs om te laten zien hoe je ook op hoge leeftijd fit en vitaal blijft. 
De boksers slaan elkaar niet meer op het gezicht. "De trainer zegt altijd: 'jongens, laat die koppen met rust. Jullie zijn al zo lelijk.' We slaan wel op het lijf of met een schijnbeweging naar het hoofd", legt een van de bejaarde boksers uit.

ProFit

Het bezoek van de Rotterdamse boksers sluit mooi aan bij het vitaliteitsprogramma ProFit van TenCate Protective Fabrics. Meer dan de helft van de medewerkers doet daaraan mee. Het gaat om medewerkers die soms al veertig of vijftig jaar bij het bedrijf werken en ze komen uit alle lagen van de onderneming. Het doel van TenCate Protective Fabrics is om medewerkers zo lang mogelijk mentaal en fysiek fit en vitaal te houden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.