nieuws

Aantal banen in Overijssel groeide in 2019 voor derde jaar op rij

Aantal banen in Overijssel groeide in 2019 voor derde jaar op rij
Aantal banen in Overijssel groeide in 2019 voor derde jaar op rij © RTV Oost
Het aantal banen in Overijssel is vorig jaar met twee procent gegroeid tot 609.000 banen. Dat meldt de provincie Overijssel. Het was het derde jaar op rij dat het aantal banen groeide, al was de groei lager dan in 2017 en 2018. De stijging was toen respectievelijk 2,6 en 2,3 procent. 
In totaal zijn er meer dan 100.000 vestigingen van bijvoorbeeld winkels, fabrieken, kantoren en bedrijfsruimtes in Overijssel. Vooral het aantal zzp’ers is sterk toegenomen, met 3,8 procent. 
Het is de vraag of het aantal banen de komende jaren nog zal groeien. De provincie verwacht dat de potentiële beroepsbevolking (alle inwoners van Overijssel tussen vijftien en 75 jaar oud) vanaf 2021 gaat krimpen. 

Meeste groei in Zuidwest-Overijssel
De sectoren met de meeste werkgelegenheid zijn al jaren de groot- en detailhandel, de zorg en de industrie. Deze sectoren zijn samen goed voor bijna de helft van de werkgelegenheid. Zuidwest-Overijssel kende met drie procent de grootste groei, terwijl in Noord-Overijssel twee procent groei te noteren viel. In Twente steeg de werkgelegenheid met 1,7 procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.