nieuws

Strafzaak tegen meerdere leden Goliath-bende begonnen, één verdachte voortvluchtig

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Voor de rechtbank in Almelo is vandaag de strafzaak tegen meerdere leden van de zogenoemde Goliath-bende begonnen. De mannen worden verdacht van drugshandel, witwassen of het voorbereiden van een liquidatie. Een van de verdachten is voortvluchtig, justitie heeft tegen hem een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.
De rechtbank had de hele dag uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen twee leden van de bende. De advocaat van de voortvluchtige had weinig te melden. De ander beroept zich op zijn zwijgrecht. Iedereen stond voor het middaguur dan ook weer buiten.

Geen antwoord

De 32-jarige man die wel aanwezig was, gaf in de meeste gevallen geen antwoord. Wel deelde hij de rechtbank mee nooit in de straat in Enschede te zijn geweest, waar het huis staat waar op grote schaal drugs werden opgeslagen en verhandeld.
Ook de naam van de bewoner van het huis zegt hij niet te kennen en hij zegt nooit in Duitsland te zijn geweest. Terwijl de officier van justitie stelt dat de man daar is geweest in verband met de levering van wapens. Daarmee zouden leden van Satudarah geliquideerd moeten worden.

Ironchat

De politie kwam de bende op het spoor, doordat ze inzage hadden in het communicatiemiddel Ironchat. Dat programma stond op de telefoons van de verdachten en zorgde ervoor dat onderling versleutelde berichten verstuurd konden worden. In november 2018 maakte de politie bekend dat ze hadden meegelezen met 260.000 berichten.
Komende donderdag gaat de zaak verder. Twee andere leden van de bende staan dan terecht. De officier van justitie zal dan tegen alle vier de verdachten zijn eis formuleren. Volgende week dinsdag is het dan de beurt aan de advocaten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.