nieuws

Ouderenbonden sluiten zich aan bij actie voor bouw meer seniorenwoningen

Ouderenbonden pleiten voor bouw seniorenwoningen
Ouderenbonden pleiten voor bouw seniorenwoningen © ANP/Remko de Waal
Ouderenbonden KBO en PCOB in Overijssel hebben zich aangesloten bij de actie 'Meer woningen voor jongeren door de bouw van meer woningen voor senioren' van Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart.
Hartholt hoopt met de petitie de provincie Overijssel te bewegen tot het bouwen van meer woningen voor senioren. Als er meer huizen komen voor ouderen, betekent dat meteen ook dat de woningen die dan leeg komen, beschikbaar zijn voor starters; twee vliegen in één klap meent Hartholt.
De Overijsselse ouderenbonden KBO en PCOB roepen alle ouderen in Overijssel op om de oproep te ondertekenen. "Deze petitie sluit goed aan bij onze aandachtspunten voor een seniorvriendelijke provincie waar wij vorig jaar bij de provinciale statenverkiezingen al aandacht voor vroegen", legt Gerry Vrielink van KBO Overijssel uit.
'Er moet meer worden gebouwd'
Eén ding staat bij de ouderenbonden als een paal boven water: er moeten meer seniorenwoningen worden gebouwd die geschikt en betaalbaar zijn. "Door de sluiting van de verzorgingshuizen moeten dit woningen zijn waar ook verzorging mogelijk is", zegt Vrielink. "De woningen moeten gebouwd worden op plekken waar ouderen graag willen wonen."
Aan de randen van nieuwbouwwijken hebben ouderen volgens de ouderenbonden niet veel te zoeken. Vrielink: "We willen woningen die bij voorkeur in centrumgebieden staan. Daar waar voldoende voorzieningen zijn en waar is nagedacht over de woonomgeving. Zodat ouderen veilig met een rollator over de stoep kunnen lopen of met een scootmobiel kunnen rijden." 

Superblij

Intussen is Hartholt superblij dat de Overijsselse ouderenbonden zich hebben aangesloten bij zijn actie. Hoewel hij niet verwacht dat senioren in colonne naar het provinciehuis gaan, denkt hij wel dat zijn petitie vanaf vandaag vele malen vaker wordt ondertekend. Daarmee neemt de druk op de provinciale politiek om actie te ondernemen toe.
De Dedemsvaarter hoopt dat ook jongeren zich achter zijn initiatief gaan scharen. "Ik heb contact gezocht met een aantal jongerenorganisaties in de provincie. Maar jongeren zijn minder georganiseerd dan ouderen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.