nieuws

Actie om te stoppen met betalen motorrijtuigenbelasting krijgt weinig bijval: Raaltenaar stopt

Kees Huls staakt zijn actie
Kees Huls staakt zijn actie © RTV Oost / Ties van der Heide
Raaltenaar Kees Huls staakt zijn actie om mensen op te roepen niet langer motorrijtuigenbelasting te betalen. Zijn initiatief heeft te weinig bijval gekregen, concludeert hij.
“Een dergelijke actie kan alleen succes hebben met een groot aantal weigeraars. Met tientallen zou dat alleen maar tot problemen leiden. Ik zie mijn auto toch echt liever op mijn oprit dan op de oprijlaan van de Belastingdienst”, aldus Huls.

“Ik zet deze actie dus niet door en ga mij beraden hoe verder met deze zaak door te gaan.”

Achtergesteld door het Rijk

Huls voert al jaren actie om meer geld uit Den Haag te krijgen voor de aanpak van wegen in onder meer Overijssel. Volgens de Raaltenaar worden Overijssel, Friesland en Groningen achtergesteld door het Rijk.

De verhouding tussen betaalde belasting uit deze regio’s en de investeringen die daar door het Rijk worden gedaan, zijn scheef gegroeid in vergelijking met projecten in bijvoorbeeld de Randstad, vindt Huls.

'Financiële discriminatie'

Eerder wendde Huls zich al tot de bestuursrechter, het College voor de Rechten van de Mens (wegens financiële discriminatie) en het ministerie. Alle keren zonder succes. De Raaltenaar beraadt zich nu op het vervolg dat hij aan zijn actie gaat geven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.