nieuws

NVWA neemt alle schapen in beslag van blinde schaapsherder: "Waarom moet dit zo?"

Zo heb je een weide vol schapen, zo heb je helemaal niets meer. Henk van der Sar uit Schuinesloot is er stil van. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vanmiddag al zijn schapen in een weiland in Slagharen in beslag genomen. De circa tachtig dieren zouden niet goed verzorgd worden door de blinde schaapsherder. Al klopt daar volgens hem helemaal niets van.
Henk staat er wat verloren bij, midden in het weiland. De blinde schaapsherder ziet zijn wollige vriendjes naar eigen zeggen precies voor zich: "Ik weet hoe dat lammetje eruit ziet, met z'n hangoren en donkere kop", zegt hij geëmotioneerd. "Waarom moet dit zo?"
Ondertussen gaan de vier medewerkers van de NVWA onverstoorbaar verder. Waarom ze de schapen van Henk in beslag nemen? Dat mogen ze niet zeggen. Al denkt Henk het antwoord al te weten.

Handicap

"Mijn handicap speelt zeker een rol", denkt de schaapsherder. "Men beweert dat er dingen mis zijn met de verzorging, maar ze zijn kerngezond. Ik zie het als een vorm van diefstal."
De schaapsherder zegt al langer 'ervaring' te hebben met de NVWA. Hij laat het er ook niet bij zitten en wil de inbeslagname juridisch aanvechten. Dat wordt een lange strijd, verwacht hij: "Ik ga ervan uit dat ik minimaal tweeënhalf tot vier jaar bezig ben om dit aan te vechten."

Lees ook: NVWA over inbeslagname schapen van blinde schaapsherder Henk: "Hij was gewaarschuwd"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.