nieuws

De Melkbrouwerij in Lettele wint Groene Twinkeling 2020

De Melkbrouwerij in Lettele wint Groene Twinkeling 2020
De Melkbrouwerij in Lettele wint Groene Twinkeling 2020 © RTV Oost / Tim Woldering
De Melkbrouwerij in Lettele heeft vanmiddag de Groene Twinkeling 2020 gewonnen. Het bedrijf is daarmee de groenste ondernemer van Overijssel.
Eigenaren Rick en Arjuna Huis in ’t Veld winnen de prijs, omdat ze investeren in de biodiversiteit en de kennis daarover op een niet vanzelfsprekende manier aan anderen overbrengen. 
De twee andere finalisten waren de biologische zuivelboerderij Weerribben Zuivel en de Kleinlangevelsloo Supermarkt in het bos in Raalte.
Reactie van De Melkbrouwerij in Lettele

Kop en schouders

Volgens de jury steekt het bedrijf met kop en schouders uit boven de andere twee deelnemers. Bij De Melkbrouwerij is inmiddels tien procent van alle grond van het bedrijf ingeplant met 120 verschillende soorten kruiden, voedselbomen en -planten. Dat is in verhouding meer dan bij de andere twee bedrijven.
De jury noemt de manier waarop Rick en Arjuna hun kennis overbrengen opvallend en vernieuwend. De open stal is altijd te bezoeken, er is een plukpad en er worden lokale producten verkocht. 
Ook kunnen mensen lid worden van de boerderij. Wanneer mensen zich aanmelden krijgen ze eerst verplicht een rondleiding. Daarna zijn ze altijd welkom op de boerderij en mogen ze, wanneer ze willen, meekijken met de boer. Ook kunnen leden op ieder moment van de dag zuivelproducten en vlees afhalen.

Aandacht voor biodiversiteit

De Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer en Overijssels Particulier Grondbezit. Met de verkiezing willen de organisaties aandacht vragen voor natuur, landschap en biodiversiteit.
Vorig jaar ging de prijs naar Kinderdagverblijf 't Werkel in Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.