Universiteit Twente geeft vanwege coronavirus negatief reisadvies voor China

De Universiteit Twente heeft vanwege het coronavirus een negatief reisadvies voor haar studenten en personeelsleden afgekondigd. 

Vorige week nog riep de UT de Chinese studenten, die momenteel in hun vaderland zijn, op om extra voorzichtig te zijn met hygiëne en voorzorgsmaatregelen te treffen.

Maar vanwege het oprukkende coronavirus gaat de universiteit nu verder en dringt er bij studenten en personeel op aan niet af te reizen naar China als dat niet per se nodig is.

Actief gecommuniceerd

De UT heeft de nieuwste maatregel intussen gemeld aan studenten en personeel: "We geven intern een negatief reisadvies en communiceren actief naar onze community om zich van de adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op de hoogte te stellen", aldus de zegsvrouw.

De UT telt 261 Chinese studenten. Vorige week nog verbleven er daarvan vijf in China. Zij zijn daar nog steeds. Onbekend is wanneer ze terugkeren naar Nederland.

Verblijfplaats bekend

Er zijn overigens geen nieuwe studenten die op het punt staan naar China te vertrekken. Dat zou volgens de woordvoerster normaal gesproken bij de UT bekend zijn. "We weten het van onze studenten wanneer ze naar het buitenland gaan." De UT wil namelijk voortdurend van haar studenten weten waar ze verblijven: niet alleen vanwege het studieprogramma, maar ook wil de universiteit dit weten met het oog op eventuele calamiteiten.

De UT heeft de eigen Chinese studenten intussen laten weten dat ze te allen tijde kunnen aankloppen, mochten ze vragen hebben over 'corona-maatregelen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Nieuws
Deel dit artikel: