nieuws

Gevangenisstraffen van vijf en tien jaar geëist tegen leden Goliath-bende

Tegen vier leden van de zogeheten Goliath-bende, die opereerde in Twente en het Duitse grensgebied, zijn gevangenisstraffen van vijf en tien jaar geëist. Ze worden ervan verdacht op grote schaal te hebben gehandeld in harddrugs, het witwassen en het voorbereiden van liquidaties.
Bij een inval in een woning aan de Vlierstraat in Enschede vond de politie in oktober 2018 een grote hoeveelheid harddrugs. Ook lag er een telefoon met daarop het programma Ironchat. Daarmee kunnen versleutelde berichten worden verstuurd. De bewoner van het pand zei te weten dat de telefoon in zijn huis lag, maar deze niet te hebben gebruikt.

Verdachten ontkennen

Ook andere leden van de bende hadden een bewerkte telefoon. Politie en justitie hebben met zo'n 260.000 berichten meegelezen en daardoor een duidelijk beeld van de bende hebben gekregen. De verdachten zelf ontkennen iets verkeerds te hebben gedaan of beroepen zich op het zwijgrecht. Twee verdachten zijn op vrije voeten en tegen hen is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

Tien jaar

Tegen één van de mannen die vrij rondloopt, werd tien jaar gevangenisstraf geëist. Hij wordt niet alleen verdacht van drugshandel, maar ook van het bestellen van zware wapens in Duitsland. Volgens de officier van justitie zouden de gevolgen niet te overzien geweest als de gevraagde wapens daadwerkelijk zouden zijn geleverd.
Komende dinsdag komen de vier advocaten aan de beurt voor hun pleidooi.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.