nieuws

Is de parkeerstress in Hardenberg straks verleden tijd?

Alsmaar rondjes door het centrum van Hardenberg blijven rijden omdat je op zoek bent naar die ene vrije en gratis parkeerplek. Als het aan het college van burgemeester en wethouders van de stad ligt is dat verleden tijd: het winkelend publiek mag op zaterdagen drie uur lang gratis parkeren.
Daarnaast gaan de kosten voor de abonnementen omlaag en blijven de parkeertarieven gelijk. "Er zijn voldoende parkeerplaatsen in Hardenberg, maar de verdeling over de stad kan beter", legt wethouder Jan ten Kate uit.

Betere verdeling

"Van het parkeerterrein op het Van Wevelinckhovenplein wordt veel gebruikgemaakt. Om de druk op deze locatie af te laten nemen, wordt parkeren in de parkeergarage in het centrum onder het gemeentehuis gratis." Gratis is het alleen voor de eerste drie uur.
Je auto kosteloos parkeren kan dan in de parkeergarage onder het LOC, aan de rand van de binnenstad. Het blijkt dat er in deze parkeergarage nog volop ruimte is om te kunnen parkeren. Als je niet van een stukje lopen houdt en de auto toch dichtbij de winkels wil parkeren, moet je nog steeds de portemonnee trekken.
Als het aan de wethouder ligt, gaat het nieuwe parkeerbeleid na de zomer van 2021 in. Dat heeft te maken met de oude parkeermeters in de stad, die worden volgend jaar allemaal vervangen door een nieuw systeem. De gemeente vindt het handiger als het vernieuwde parkeerbeleid en de nieuwe meters tegelijk worden ingevoerd.
Tekst gaat verder onder de video
Interview met wethouder Jan ten Kate over gratis parkeren Hardenberg

Begrotingstekort

De gemeente Hardenberg heeft al jaren een tekort op de begroting door het parkeerbeleid. Deze nieuwe vorm van parkeren gaat de gemeente een nog groter tekort bezorgen. Het parkeren kost de gemeente jaarlijks al 1,8 miljoen euro. Deze nieuwe aanpassing kost de gemeente Hardenberg nog eens ruim een ton extra.
Wat het vrij parkeren de gemeente Hardenberg gaat opleveren, blijft nog een beetje onduidelijk. De gemeenteraad moet nog wel een definitieve klap geven op dit collegevoorstel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.