Wat vind jij: Leraren hebben trekkers nodig, de staking maakt nu niet voldoende indruk

Vrijdag is de tweede dag dat de werknemers van het basis- en voortgezet onderwijs hun werk neerleggen. Niet elke school doet mee en de scholen die wel staken, doen dat op verschillende manieren. Er is dus geen gezamenlijke actie. Wat vind jij, gaat dat ten koste van de impact die ze willen maken? 

Bij de Openbare basisschool De Stapvoorde in Almelo gingen de leerkrachten niet staken, maar er werd ook geen les gegeven. In plaats daarvan organiseerde de school samen met de leerlingen een verwenmiddag voor de vrijwilligers om ze in het zonnetje te zetten. 

Er werden ook geen spandoeken gemaakt en protestliederen geschreven op basisschool De Schatgraver in Zwolle. Die school hield een open dag om mensen kennis te laten maken met het onderwijs. 

Wel dicht

Aan de andere kant gingen er ook veel scholen in Overijssel dicht. Leerkrachten verzamelden zich in Zutphen, waar zo'n 5000 man op af kwam of scholen hielden eigen protestacties.

Hoe denk jij hierover? Is de boodschap van de leraren nu krachtig genoeg? Of zouden ze meer bombarie - zoals de boeren - moeten maken om indruk te maken? Stem, en praat mee!  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Wat vind jij Praat Mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren