nieuws

Gebouw Aloysiusschool in Boskamp ongezond en onveilig, maar wat is het alternatief?

De Aloysiusschool in Boskamp
De Aloysiusschool in Boskamp © Google Streetview
Het gebouw van basisschool St. Aloysius in Boskamp is door het overkoepelende bestuur Mijnplein ongezond en deels onveilig verklaard vanwege schimmels in de grond. Maar wat is het alternatief voor de kinderen en leerkrachten? Daarover wordt volgende week een besluit genomen.
Al sinds 2009 zijn er toenemende zorgen over het zogenoemde binnenklimaat op de Aloysiusschool in Boskamp. Leerlingen en leerkrachten kampen met gezondheidsklachten en ondanks onderzoek en maatregelen verdwijnen die klachten niet.

Schimmels

In november vorig jaar werden nieuwe onderzoeken gedaan naar de luchtkwaliteit en de huidige staat van het gebouw. Uit dit onderzoek bleek dat de vloer en balken zijn aangetast door de aanwezigheid van schimmels in de grond. Dat verklaart ook de slechte luchtkwaliteit in de school.
Mede op verzoek van de ouders van de kinderen werd vorige maand aanvullend onderzoek gedaan. Uit deze onderzoeken concludeert het bestuur van Mijnplein dat het schoolgebouw ongezond en deels onveilig is voor leerlingen en leerkrachten.

Noodlokalen of verhuizing

Gisteravond werden de ouders op de hoogte gebracht van deze conclusie. Ook werden drie scenario's gepresenteerd voor de toekomst van de school. De scenario’s variëren van noodlokalen bij het huidige gebouw of andere scholen tot verhuizen naar het gebouw van De Holsthoek in Den Nul.
Het bestuur van Mijnplein neemt volgende week een besluit over deze scenario's. In dit besluit worden alle conclusies en aanbevelingen uit de onderzoeken en de gesprekken met ouders meegenomen. Na het formele traject volgt een definitief besluit over de toekomst van de St. Aloysiusschool in Boskamp. Daarover zullen de ouders, leerlingen en leerkrachten op korte termijn worden geïnformeerd, meldt het bestuur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.