nieuws

Eenmaal, andermaal, verkocht! Bus FC Twente heeft een nieuwe eigenaar

De spelersbus van FC Twente
De spelersbus van FC Twente © Evobus Nederland
De spelersbus van FC Twente heeft niet lang te koop gestaan, vervoerder Brookhuis uit Oldenzaal heeft de bus namelijk al gekocht. Behalve dat het commerciële belang meespeelt, wil het bedrijf de club ook ondersteunen. "Wij komen uit Twente en wij rijden ook voor Heracles Almelo.  Beide clubs dragen wij een warm hart toe, dus dat heeft zeker meegespeeld in de aankoop."
Gisteren werd bekend dat de spelersbus te koop stond omdat HAVI Travel, de officiële bussponsor, failliet was gegaan. Dat gaf op Facebook de nodige cynische reacties. 'De gemeente koopt de bus wel, ze betalen toch alles voor Twente', valt er te lezen. Andere reacties waren: 'Kan je mooi gebruiken voor veetransport' en 'gaan ze weer met eigen auto naar de uitwedstrijden?' 
Maar nee, Brookhuis heeft op eigen initiatief de bus gekocht. Voor in ieder geval drie jaar zal de vervoerder de FC Twente-spelers naar wedstrijden rijden. Ook zullen ze het dames-, jeugd- en supportersvervoer verzorgen. "We zijn blij dat de spelers met hun vertrouwde bus kunnen rijden", zegt Loes Visscher, medewerker van Brookhuis.

Goede aanvulling

Brookhuis wilde de bus graag overnemen. "Door de enorme groei die wij op dit moment binnen Brookhuis Busreizen doormaken, is de spelersbus een welkome aanvulling op ons huidige wagenpark." 
Om de binding met de spelers te vergroten, wordt er een vaste en betrokken chauffeur aangewezen voor de uitwedstrijden. Hij zal alle ritten verzorgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.