nieuws

Schoolgebouw in Nieuwleusen gaat plat; wie wil er nog spullen?

Zo'n 125 mensen kwamen zaterdag naar de kijkdag in het voormalige schoolgebouw van het Agnieten College in Nieuwleusen. Het pand staat leeg. Het was de laatste kans om binnen te bekijken. En er kon geboden worden op dat wat er nog in het gebouw is.
Het meubilair en de materialen waren al weg. Op al het andere wat bijvoorbeeld nog ergens aan vast gemonteerd zit, kon worden geboden. Zo is er onder meer geboden op brandslangen en op baskets die in de gymzaal hangen. Ook is er geboden op deuren, toiletten, kranen, leidingen en zelfs op metalen constructies. 
Het schoolgebouw dateert uit de jaren tachtig en voldeed niet meer aan de eisen van nu. Renovatie bleek niet mogelijk. Daarom wordt het pand gesloopt. Op de plek van het oude schoolgebouw aan de Zwaluwlaan komen woningen.

Hergebruik

De kijkdag werd georganiseerd door Hoogeboom in Raalte, die het pand gaat slopen. Bij de aanbesteding van de sloop stelde de gemeente Dalfsen als voorwaarde dat er zoveel mogelijk materialen uit het pand worden hergebruikt. Inwoners van Nieuwleusen kregen daarbij de eerste keus. Als ze nog iets bruikbaars zagen, konden ze dat vandaag aangeven.

Bieden

Bezoekers konden een bod uitbrengen via WhatsApp. Daarvoor moesten ze een foto sturen van dat wat ze wilden hebben en er gelijk een bod uitbrengen. De bieders krijgen aan het einde van de week bericht. Alle bruikbare materialen die niet zijn verkocht, worden opgeslagen en kunnen later worden toegepast bij diverse bouwprojecten.

Herinneringen

Toch trok de kijkdag niet alleen maar nieuwsgierigen die op zoek waren naar iets bruikbaars. Ook kwamen oud leerlingen herinneringen ophalen. Een oud docent handvaardigheid timmerde de houten nummering van de lokalen en de man/vrouw symbolen van de toiletten. Ooit had hij deze zelf gemaakt en hij wilde dat wel weer terug hebben. Een groepje jongeren nam ingelijste tekeningen met vluchtroutes van de school mee. "Mooi voor onze keet", zeiden ze.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.