Drukte op open dag carnavalwagenbouwers Oldenzaal

Ondanks de regen was het vanmiddag een drukte van belang op de open dag van de carnavalswagenbouwers in Oldenzaal. Voor de 23e keer stonden de deuren wijd open voor collegaverenigingen en publiek.

Drie weken voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt de open dag weer gehouden, altijd met een hapje en een drankje en een hoop gezelligheid. Het lijkt wel of het carnaval nu al begonnen is.

"We hebben hier zes verenigingen die aan hun wagens bouwen en allemaal hebben ze de deuren open staan. Mensen kunnen zien hoe de wagens gebouwd worden. Ook hebben ze de pakken al staan. Zo krijg je een idee hoe het er allemaal straks uit komt te zien", zegt Geert Vruggink van de organisatie.

Open dag wagenbouwers carnaval Oldenzaal (Foto: RTV Oost)
Open dag wagenbouwers carnaval Oldenzaal (Foto: RTV Oost)

Staaldraad en kippengaas

Maar zoals wij kunnen zien, moet er nog wel heel veel gebeuren. Op de tekeningen kun je al wel zien hoe het eindresultaat moet worden, maar in de praktijk zie je soms alleen nog maar staaldraad en kippengaas. Sommige onderdelen zijn al wel af en dat geeft alvast een goede indruk van hoe het uiteindelijk eruit komt te zien.

"Ja, het is wel mooi. Maar nog lang niet af. Moeten ze maar eerder beginnen", zegt een bezoeker. Volgens organisator Vruggink komt het allemaal wel goed. "De wagens zijn gewoon op tijd af."

Aanwas

"Het idee van de open dag is ontstaan om mensen een idee te geven van wat er hier in deze hallen gebeurt. Maar ook om meer aanwas te genereren", zegt Vruggink.

De bezoekers kijken belangstellend rond. "Ik kom ieder jaar even kijken. Tijdens de optocht staan we met een tent langs de kant. Barbecue erbij, biertje erbij. En dan staan we met een man of veertig, denk ik", zegt een bezoeker.

Drukte op open dag wagenbouwers Oldenzaal (Foto: RTV Oost)
Drukte op open dag wagenbouwers Oldenzaal (Foto: RTV Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: