Wat vind jij: Permanente bewoning van recreatiewoningen moet legaal worden

Vakantieparken in het Vechtdal mogen niet meer permanent bewoond worden. Dit was al illegaal, maar werd altijd gedoogd. Dat gedoogbeleid is nu voorbij, verklaarde burgemeester Hans Vroomen van Ommen dit weekend.

Van de vele vakantieparken in het Vechtdal heeft een aantal te kampen met een terugloop van het aantal toeristen. Hierdoor is illegale bewoning wellicht een aantrekkelijk alternatief, maar als gevolg daarvan dreigen de parken te verloederen. De praktijk leert namelijk dat het regelmatig gaat om sociaal kwetsbare personen, arbeidsmigranten en criminelen.

Het besluit staat haaks op geluiden die eerder dit jaar vanuit Den Haag opstegen. Regeringspartijen VVD en D66 lieten begin januari namelijk weten te overwegen het wonen op vakantieparken juist te legaliseren. Zo hopen ze vooral starters, alleenstaanden en ouderen aan een huis te kunnen helpen en zo de druk op de woningmarkt te verlichten.

De discussie rondom de permanente bewoning van recreatiewoningen loopt al jaren. Wat vind jij? Stem en discussieer met ons mee, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren