nieuws

Zwollenaar Ulderink opgestapt bij Ajax Cape Town na conflict om schorsing Hans Vonk

Andries Ulderink
Andries Ulderink © Orange Pictures / Gino van Outheusden
Zwollenaar Andries Ulderink is vrijdag opgestapt als trainer van Ajax Cape Town, omdat de schorsing van Hans Vonk niet werd opgeheven. Vonk, hoofd jeugdopleiding van de club in Zuid-Afrika, werd geschorst door de club, omdat hij zich 'ernstig zou hebben misdragen'.
De club laat in een statement weten zich niet te laten chanteren door Ulderink, die wilde dat de schorsing werd opgeheven. Het vermeende wangedrag van de oud-doelman van onder meer Ajax en sc Heerenveen wordt door de club onderzocht. De club uit Kaapstad zegt niet waar de oud-keeper uit Zuid-Afrika van beschuldigd wordt. 
Directeur Ari Efstathiou van Ajax Cape Town is zeer teleurgesteld in Ulderink. "Het is al teleurstellend dat hij de schorsing van Vonk aanvecht", reageert hij. "Maar nog teleurstellender is zijn timing. Hij deed dat enkele uren voordat zijn ploeg een vlucht moest nemen voor het duel met Free State Stars van zaterdag. Dat is niet professioneel en onaanvaardbaar. Ik had geen andere keus dan zijn ontslag te aanvaarden."
Ajax Cape Town is een satellietclub van Ajax, de koploper van de eredivisie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.