nieuws

Waterbewoners: stress voor Joke die haar hele woonboot moet verplaatsen naar de scheepswerf

Waterbewoners:
Waterbewoners: © RTV Oost/Tamino Parren
De woonboot van Joke was het levenswerk van haar man, die vorig jaar is overleden. Alles rondom de boot moet ze nu zelf regelen, dus ook de verplaatsing naar de scheepswerf in Zwartsluis om de onderkant te laten controleren. Ze moet de rol van haar man overnemen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. "Ik heb nu de verantwoordelijkheid. Kan ik het schip met net zoveel liefde onderhouden?"
In de serie Waterbewoners laat filmmaker Tamino Parren zien hoe Overijsselaars op of aan het water wonen. Zes weken lang komt er op zondag een nieuwe aflevering met als insteek: wat betekent het om te wonen op het water? Vandaag aflevering 6!
Waar tot nu toe de serie eigenlijk hele positieve verhalen laat horen en zien, zie je bij het portret van Joke een andere kant. Ondanks dat het wonen op het water voor haar en haar man destijds een bewuste keuze was, neemt de (inmiddels achterhaalde) keuze voor een ijzeren onderdek veel stress met zich mee. De verzekering eist dat de woonboot om de zes jaar gekeurd wordt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.