nieuws

Deze Overijsselse basisscholen scoren een onvoldoende volgens nieuwe richtlijnen Onderwijsinspectie

basisschool schooltassen
basisschool schooltassen © RTV Oost
Zeker vijftig basisscholen in Overijssel voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van de Onderwijsinspectie, die vanaf komend schooljaar ingaan. Dat blijkt uit onderzoek van journalistiek platform Pointer onder groepen 8 van basisscholen. 

Reactie onderwijsinspectie

Volgens de onderwijsinspectie klopt het niet dat 53 basisscholen in Overijssel een onvoldoende scoren volgens nieuwe richtlijnen van diezelfde inspectie. Lees de hele reactie van de inspectie hier
Vanaf komend schooljaar start de inspectie met een nieuwe manier van beoordelen van scholen. Naast de score van de eindtoets worden ook de behaalde streefniveaus voor rekenen, lezen en taalvaardigheid op de eindtoets meegewogen. 

Genoeg geleerd

Ook neemt de Onderwijsinspectie vanaf aankomend schoolseizoen een nieuwe maat voor leerlingenpopulatie mee, genaamd de schoolweging. Zo toetst de Inspectie of leerlingen van groep 8 genoeg basisvaardigheden hebben geleerd.
De datajournalisten van Pointer hebben deze nieuwe rekenmethode nagemaakt en de circa zesduizend basisscholen in Nederland getoetst. Landelijk is het beeld dat één op tien scholen nog niet aan het vereiste niveau voldoet. In Overijssel ligt dit percentage met 10,77 procent iets hoger: 53 van de 492 basisscholen scoren onvoldoende. Tien van deze scholen zijn in Zwolle gevestigd.
Lees hier het hele onderzoek van Pointer hier
Het gaat om de volgende scholen:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.