nieuws

Onderzoek: drugsgebruik in Staphorst niet in groten getale aanwezig

Onderzoek: drugsgebruik in Staphorst niet in grote getale aanwezig
Onderzoek: drugsgebruik in Staphorst niet in grote getale aanwezig © RTV Oost
Drugsgebruik in Staphorst is wel aanwezig, maar de omvang is niet problematisch. Dat is één van de conclusies van een verkennend onderzoek dat de GGD IJsselland heeft uitgevoerd naar het drugsgebruik in Staphorst door 16- tot en met 25-jarigen.
Het onderzoek is uitgevoerd omdat er steeds meer signalen en zorgen kwamen vanuit de gemeenteraad over drugsgebruik. Aan het onderzoek hebben 371 jongeren en 24 professionals meegewerkt. Ondanks dat de omvang van het drugsgebruik volgens het onderzoek niet problematisch is, zijn er volgens de onderzoekers wel zorgen.

Makkelijk

Zo geven professionals en jongeren aan dat het tegenwoordig makkelijker is om aan verschillende soorten drugs te komen. Professionals maken zich ook zorgen over buitensporig gebruik door een selecte groep. Een derde van de jongeren geeft aan zich zorgen te maken over drugsgebruik in Staphorst.
Om het drugsgebruik te voorkomen en te verminderen vinden de professionals bewustwording, openheid en vroegtijdig signaleren belangrijk. De onderzoekers adviseren om initiatieven van kerk, school en welzijnswerk te stimuleren.

'Stimulans'

Wethouder Alwin Mussche: "Inzetten op preventie van drugsgebruik is al een speerpunt van ons gezondheidsbeleid. Dit onderzoek stimuleert nog meer om samen met alle betrokken organisaties verder te werken aan een integrale aanpak en een breder ondersteuningsaanbod."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.