nieuws

Kabinet schort overleg met boerenlobby tijdelijk op na brief Farmers Defence Force

De gesprekken tussen het kabinet en het Landbouw Collectief, een organisatie waarin verschillende boerenlobbyorganisaties zijn verenigd, zijn tijdelijk opgeschort. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten.
Aanleiding is een bericht van Farmers Defence Force (FDF), één van de organisaties binnen het collectief. Farmers Defence Force wil dat het overleg tussen het Landbouw Collectief en de minister leidend is. Maar volgens de actiegroep worden er de komende dagen meer gesprekken gevoerd, buiten het Landbouw Collectief om.
De groep haalt uit naar 'vleesbazen, zuivelbobo's, bankiers en zelfs gevestigde orde belangenbehartiging' die buiten het Landbouw Collectief met Schouten spreken. De actiegroep vindt dat zij de sector 'als een Judas verraden'. 
"Dat gaat deze keer niet ongestraft gebeuren", schrijft FDF in een persbericht. "Een ieder die de sector nu verraadt, zal dat weten. Deze keer zal heel Nederland weten hoe en door wie de boeren worden verkocht en verhandeld."
Excuses
Het gesprek werd vanmiddag na een uur afgebroken. Rutte en Schouten eisen excuses voor de dreigende taal. Het Landbouw Collectief, waar Farmers Defence Force onderdeel van uitmaakt, komt vanavond samen om de brief te bespreken en hoopt later deze week weer in gesprek te kunnen met de boeren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.