Landstede Hammers neemt afscheid van Europa met wéér een nederlaag

Landstede Hammers
Landstede Hammers © Orange Pictures / Kristian Giesen
Landstede Hammers heeft ook haar laatste duel in de achtste finale van de Europe Cup verloren. In Hongarije leek Landstede op weg naar de eerste overwinning, maar was Egis Körmend met 87-80 uiteindelijk toch te sterk voor de ploeg van coach Herman van den Belt.
En daar zag het lange tijd niet naar uit. Landstede zat goed in de wedstrijd en had na het eerste kwart een marge van vijf punten: 18-23. Dit verschil werd voor de rust verder uitgebouwd en met een 44-37 voorsprong ging Landstede aan de thee. Met nog één kwart (62-70) te gaan leek Landstede op weg naar de eerste zege in de tweede ronde van de Europe Cup, maar in de laatste tien minuten kwam Egis Körmend alsnog langszij: 87-80.
Voor Landstede zit het Europees avontuur erop. De Zwollenaren plaatsten zich knap voor de tweede ronde van de Europe Cup, maar wisten daarin geen potten te breken. De groepswinst in de achtste finales ging naar Ventspils, dat vanavond Kyiv Basket versloeg (88-80).

Eerstvolgende wedstrijd

Komend weekend komt Landstede niet in actie in de reguliere competitie. Op zaterdag 15 februari staat het eerstvolgende competitieduel op het programma. In het Landstede Sportcentrum komt dan hekkensluiter Apollo Amsterdam op bezoek.

De wedstrijd tussen Egis Körmend en Landstede Hammers is terug te kijken via onderstaande video.